221 | 0
Раздел: Каналізація
Оцените статью:
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(0 голосов, в среднем: 0 из 5)

Детальна інструкція про те, як вибрати змішувач для кухні

Детальна інструкція про те, як вибрати змішувач для кухні

Вибір змішувача для кухні — дуже складне питання. Багатий асортимент виробів, запропонованих на ринку, змушує задуматися, приймаючи рішення.

Ринок сантехніки переповнений безліччю різноманітних товарів, що відрізняються якістю і ціною. Тому, вибираючи кухонний змішувач, потрібно враховувати кілька основних критеріїв, щоб прийняти вірне рішення:

  • тип конструкції змішувача;
  • форма виливу;
  • особливості виготовлення;
  • тип монтажу;
  • виробник.

Тип конструкції

За типом конструкції всі змішувачі поділяються на три основних види: двовентильні, змішувачі, безконтактні. Кожен тип має свої відмінні риси, які потрібно розглянути.

Двохвентильні кухонні змішувачі — класичний варіант, їх можна зустріти в багатьох квартир. Вони дозволяють регулювати температуру і силу струменя води методом повороту двох кран-букс. Останні мають гумову або керамічну прокладку. Гумові прокладки зношуються швидше, але замінити їх дуже просто. Керамічні витратні матеріали служать довше, але за умови гарної якості води. Якщо на водопроводі не встановлено фільтр, двухвентильний змішувач для кухні буде часто ламатися, ціна ремонту в більшості випадків буде перевищувати вартість самого виробу.

Змішувачі з одним важелем користуються більшою популярністю завдяки своїй надійності і простоті у використанні. Напір води і її температура регулюються методом повертання важеля. У одноважільних змішувачах існує функція пам’яті — залишаючи ручку в певному положенні, ви включите в наступний раз воду приблизно тієї ж температури, витратите менше часу на її регулювання.

Рівень надійності змішувачів з одним важелем вище, ніж у двохвентильних. Регулювання натиску і температури води проводиться за допомогою спеціального картриджа, встановленого в змішувачі. Він має великий ресурс (близько мільйона закривань і відкриттів), в разі поломки легко змінюється новим.

Вартість змішувачів з одним важелем для кухні вище ціни двохвентильних, але вони виправдовують себе в ході експлуатації. Ремонт таких виробів потрібно набагато рідше.

Безконтактні змішувачі — нововведення, яке встигло здобути популярність. Вони більш зручні в користуванні і економічні. Вода тече з крана тільки в тому випадку, якщо ви підносите до нього руки. У змішувач вбудований спеціальний датчик, що реагує на рух.

Такі змішувачі можуть налаштовуватися. Ви вибираєте тривалість подачі води після спрацьовування датчика, його чутливість. Таким же чином налаштовується температура води.

Вартість безконтактних змішувачів вище, ніж ціна двохвентильних або одноважільних. Витратні матеріали теж коштують дорожче. З переваг — зручність в користуванні, скорочення витрат води.

Форма виливу

Замислюючись, як вибрати змішувач для кухні, зверніть увагу на форму виливу. Вона в даному випадку відіграє важливу роль. Існує кілька основних форм: S-, R-, J-, і Г-подібна. J-подібна форма виливу вважається класичною, тому і отримала широке поширення. Але, залежно від дизайну інтер’єру кухні, особистих уподобань, можна підібрати будь-який інший виріб. Головне, щоб струмінь потрапляла в центр мийки, так вона не буде розбризкується на робочу поверхню.

Важлива в цьому випадку і довжина виливу. За цим критерієм Виливи діляться на кілька типів:

  • короткий — до 19 см завдовжки;
  • середній — до 24 см;
  • довгий — понад 24 см.

Найбільш придатними для кухні виявляться Виливи середньої довжини.

Потрібно звернути увагу і на висоту виливу. При занадто високому виливу вода розбризкуватиметься по робочій поверхні, додаючи клопоту в процесі миття посуду або продуктів. Низький виливши буде зручним тільки при наявності глибокої мийки, в іншому випадку ви не зможете помити великий посуд — це буде незручно. Краще віддати перевагу «золотої середини».

Особливості конструкції

Змішувачі можна розділити на два типи: литі і збірні. Литі змішувачі для кухні не надто зручні. Вони більш надійні, прості в догляді, але в цьому випадку не практичні. Ви не зможете повернути виливши в разі потреби. Збірні змішувачі підійдуть для кухні краще, відрізняючись більш високою функціональністю.

Існує ще один варіант — змішувач з висувним виливом. Він дозволить наповнити водою будь-яку ємність, будь то велика каструля на плиті або відро. Довжина трубки може досягати 1 м, іноді навіть перевищувати цей показник.

Також потрібно звернути увагу на матеріали, які використовувалися для виготовлення змішувача. Емаль — новий матеріал у виготовленні змішувачів. Вона виглядає дуже красиво, але вона не довговічна, буде оббивати, псуючи зовнішній вигляд виробу. Нікель здатний спровокувати виникнення алергічних реакцій. Сплави «під золото» виглядають в інтер’єрі дуже багато, але вимагають до себе дбайливого ставлення та ретельного догляду. Оптимальним варіантом стане латунний змішувач, покритий хромом. Такий виріб довговічне, виключає розмноження на своїй поверхні хвороботворних мікроорганізмів, відрізняється високою естетичністю. Ціна латунних змішувачів знаходиться в доступних межах.

Вибираємо виробника

Залишилося вибрати змішувач від надійного виробника, отримуючи гарантії високої якості його комплектуючих. У цьому випадку варто звернути увагу на німецькі, італійські, французькі, фінські і чеські змішувачі для кухні. При обмеженому бюджеті потрібно вибрати оптимальний варіант, що поєднує високу якість і доступну ціну — будь-якого європейського виробника.

Статью нашли по запросам:
  • раковина для кухни

Детальна інструкція про те, як вибрати змішувач для кухні

Вы читаете статью Детальна інструкція про те, як вибрати змішувач для кухні. Все материалы на сайте Easy Bud, а также и статья Детальна інструкція про те, як вибрати змішувач для кухні - написаны с целью информационного обогащения и мы рады если Вам нравиться наш Журнал.

Отзывы к статье Детальна інструкція про те, як вибрати змішувач для кухні